Свет
11. November 2019 - 17:42

Пакети „многу чиста дрога“ пронајдени на брегот на Атланскиот Океан

Француската полиција истражува како 760 килограми „многу чиста дрога”, вредба 60 милиони евра, се појавиле на атлантскиот брег во пластични црни кеси.
 
Полицијата ги предупреди граѓаните да не ги допираат пакетите.
 
Канцеларијата на обвинителот во Рен посочи дека кокаинот во пакетите е „многу чист”, а со тоа и опасен и ги повика граѓаните штом забележат таков пакет да ја повикаат полицијата.

„Сомнителните пакети има на сите плажи од Лоар-Атлантик департментот со Ланд, што е оддалеченост од околу 500 километри”, се наведува во соопштението и се додава дека само на една плажа вчера биле пронајдени 14 килограми дрога.

Пакетите најверојатно се направени во ЈУжна Америка и полицијата истражува дали некој брод била погоден од бура, што би можело да ги објани пакетите дрога.