Македонија
5. March 2018 - 14:49

Падна првата оставка во Антикорупциска

Падна првата оставка во Државната комисија за спречување на корупцијата.

Членот на Комсијата и поранешен претседател, Горан Миленков си поднесе оставка, но не ги објасни причините за телевизијата.

Ова е прва оставка по скандалот за несовесно трошените пари од страна на членовите на Антикорупциска. Се појавија тврдења во медиумите дека членовите со лажни патни налози земале пари, дека не доаѓале на работа или во исто време пријавувале дека се на работа и во странство, како и дека барале повеќе пари за станови, а трошеле и за ручеци и вечери.