Живот
6. December 2017 - 22:06

Овој дел на телото прв ги издава годините а не се грижиме за него - обратете внимание

Сите се грижиме за лицето, купуваме скапа шминка, креми и препарати, а забораваме на рацете, иако тие ги издаваат први годините.

Потребна е правилна нега на рацете, мијте ги често но правилно, бидејќи во контакт со многу сапун се лупат, па им треба и хидратантна крема.

Кога сте надвор на ладно задолќително носете ракавици, а важно е да чистите секогаш со ракавици за да не дојде до несакани ефекти.

Направете си пилинг за раце барем еднаш неделно.

Секогаш ставајте крем и негувајте ги.