Живот
4. May 2017 - 13:09

Овие хороскопски знаци најдолго живеат

 
Заљубениците во хороскоп досега имаат направено бројни истражувања како би дознале за кои знаци е најверојатно дека ќе имаат долг и здрав живот.
 
Според бројните истражувања најдолго живеат личностите родени во овие три знаци:
 
Рак
 
Лицата од овој знак живеат долго поради својот карактер, кој некои би го нарекле себичен, а некои внимателен. Раковите водат добра грижа за себе и за своето здравје и секогаш се ставаат на прво место, а важно им е што јадат и пијат и добро да се наспијат. Водат грижа за своето семејство и сакаат да бидат здрави како подолго време би биле со своите деца.
 
Девица
 
Девиците се пребирливи, одважни и остри и лаички кажано не дозволуваат да се опуштат премногу. Девиците се уредни и внимателни и како и Раковите, водат грижа за своето здравје, а голема е веројатноста дека тие повеќе ќе донесат стрес на својата околина, отколку што тие ќе бидат под стрес.
 
Овен
 
Овновите имаат слични карактеристки како и Девиците, а имаат и огромна волја за живот и да си угодуваат себеси. Јарците се на глас како луѓе кои живеат долго.
 
Според статистиката доста долго живеат и Шкорпиите и Стрелците, но само поради тоа што роденденот им паѓа на крај на годината.