Живот
12. August 2017 - 16:54

Оваа жена себеси ништо не си купила 365 дена: Погледнете колку заштедила и дали се исплати

Мишел Мекгег се одлучила на радикален потег за да заштеди пари. Дури една година ништо не купувала освен потребни работи. Тоа о направила, бидејќи сфатила дека трошела илјадници фунти на непотребни работи.

Одлучила да направо промена и парите ги трошела само за сметки и потребни работи. Не јадела по ресторани и скапи места, па доста заштедела.

На работа одела со велосипед. 

Заштедила преку 22 илјади фунти. 

Многумина сметаат дека ваквата промена нема смисла, но таа вели дека само ги смалила своите трошоци и почнала подобро да управува со парите.