Свет
14. October 2016 - 22:47

Оваа снимка го шокираше Западот: Путин во говор од 1999 година ги открива своите планови!

Не постои консензус околу тоа зошто Елцин поднел оставка, но се знае дека го наследил Владимир Путин, кој на 31. декември 1999 година и се обратил на нацијата место него.
 
После бројните срцеви удари Елцин бил во лоша здравствена состојба. Се верува дека тој ја остави лдржавата во многу полоша состојба од таа по распадот на СССР. Чеченските војни кренаа граѓански конфликти и донеле меѓународен тероризам во Русија, а финансиката криза од 1998 година потполно ја уништила економијата и заштедите на руските граѓани, додека самата Русија премногиу се задолжила во ММф и Светската банка.
 
Прво неѓто ѓто направил Путин кога станал претседател е исплатата на долгот кон ММФ во целост и пред време, така да ниту една надворешна организација не можела да влијае на руската политика.
 
Тој исто така го намалил и влијанието на ЦИА и Саудиските вахабисти во Чеченија со зајакнување на локалниот лидер Ахмед Кадиров.
 
Говорот на Путин во име на претседател на Русија од 1999 година изненадил многумина. Целиот свет бил фатен во пресврт.
 
Слушнете го неговиот говор, досега не толку познат во јавноста, за она што е денес Русија.