Свет
25. September 2017 - 14:36

Оваа фирма од сега ќе признава боледување поради трезнење!

На сите им се случува некогаш да испијат премногу, па наутро да се разбудат мамурни. Затоа, оваа фирма се одлучила на несекојдневен чекор – на своите вработени им нуди да земат боледување ден после пијанка како би се решиле од мамурлакот.

Лондонската фирма „Dice“, специјализирана за продажба на концертни карти преку смартфон, наведува дека вработените веќе не мора да измислуваат изговори за да не дојдат на работа после пијанка.

Фирмата сака да ги поттикне своите вработени да уживаат во лондонската музичка сцена како би ја работеле својата работа подобро.

Вработените ќе имаат право четири дена во годината да земат боледување поради трезнење.