Живот
26. October 2015 - 10:22

Ова видео од 40 секунди може да го спаси животот на вашето дете!

Британската болница Сент Џонс сними едукативно видео кое досега спаси повеќе од 40 детскиживоти.

Во кусиот но осмислен анимиран филм, играчкит еобјаснуваат што треба да прават родителите или било кој друг ако се најде во оваа ситуација, кога дете ќе проголта играчка и почнува да се гуши.

Вработените во болницата спровеле истражување кое ги поттикнало да преземат сериозни чекори. Имено, резултатите од анкетата спроведена на лица кои завршеиле на одделението за итна помош, покажуваат дека дури 40 отсто од родителите на езнаат што треба да направат кога детето ќе проголта нешто ситно и ќе почне да се гуши.

За да ја поттикне јавноста одлучиле да го снимат ова видео во кој главни актери се токму предметите кои најчесто завршуваат во душникот на детето.

Погледнете како тоа го прикажале, зошто никогаш не се знае кому можете да му спасите живот.

/