Здравје
27. February 2017 - 17:12

Ова семе го криеле од нас 100 години бидејќи може да излекува рак за само неколку дена

 
Најстрашната болест во ова време е ракот. Големи истражувања и милиони долари се трошат за да се пронајде лек за оваа лоша болет. Колку што знаеме, напредок сеуште нема. Од друга страна, статистиката покажува дека канцерот е една од најпрофитабилна болест за фармацевската индустрија. Во времето на интернетот можеме да видиме многубројни приказни на луѓе кои се излекувале од рак на потполно природен начин, без хемотерапија и зрачење. 
 
Од тоа можеме да заклучиме дека нешто се крие и не е се кажано. Фармацевтските компании едноставно не сакаат да ризикуваат загуба. 
Во тој контекст истражувањето кое е спроведено на Универзитетот во Кентаки за ефектите на семките од грозјето кое ги има врз лечењето на ракот дало добри резултати. 
 
Медицинските експерти откриле дека семето од грозје ги убива и до 80% клетките на ракот. Оваа студија е објавена во списанието Американска асоциација за истражување на ракот и достапна е за секого.