Живот
25. March 2019 - 11:48

Ова не сте го знаеле за Путин: Еве како завршува работниот ден на рускиот претседател

Потпаролот на Кремиљ открива како претседателот на Русија, Владимир Путин се подготвува за јавен настап  и како ги  изучува  материјалите кои ги  добива од различните служби и запознавање со внатрешните и надворешните работи на земјата.
 
- Станува збор за информации кои се добиваат од различни ресори и се вршат разни телефонски разговори. Му доаѓаат најблиски помошници, ги повикува министрите, раководителните служби, поставува прашања за ситуацијата, рекол Димитриј Песков.
 
Во меѓувреме, според зборовите на Песков, претседателот добива нови информации за надворешните и внатрешните прашања за земјата. 
 
Потпаролот додал дека по завршените подготовки за случувањата, претседателот почнува со јавниот дел од работниот ден.
 
Често Путин во текот  работниот ден го завршува со серија телефонски разговори или телефонски конференции.