Живот
18. August 2017 - 22:03

Ова кученце е родено без предните нозе, а благодарејќи на своето семејство успеало да преживее

Ова кученце е родено без предните нозе, но затоа го има најдобриот газда на светот, кој го носи и го храни како беве, а најмногу сака да си игра со него.

Нуби не би преживеал без поддршката на семејството кое го земало, зошто дури и ветеринарот предложил да го успијат.

Благодарејќи на љубовта и вниманието Нуби израсна во здраво куче. Сега на целиот свет му покажува колкав борец е.

Треба уште малку да порасне за да може да оди со помош на справа, но и засега му оди сосем добро, затоа што семејството секојдневно вежба сонего.

Тој сака да ги прави истите работи како и другите кучиња, да копа, да оди во прошетка, да паѓа во неволји и да си игра со најдобриот другар.

Но највеќе сака да се мази со својот газда, кој одлучи да го земе.