Живот
30. May 2016 - 14:32

Ова го шокираше Балканот: Снаата се омажила за свекорот - Еве ја причината за разводот!

Во Србија е забележан еден несекојдневен случај. М.М. одлучила да се разведе од својот сопруг и споразумно да се омажи за со свекорот. Како причина која се наведува е пензијата на свекорот од 800 евра.

Но, интересно е тоа што во Србија не се ретки ваквите случаеви, напротив, се повеќе ги има. Луѓето ги прават за да си осигураат финансиска стабилност. Според законот, ниту еден матичар не треба да одобри ваков брак без предходна дозвола од судот, но во пракса често е поинаку. М.М се развела од сопругот кога се вратил од странство и не успеал да пронајде сезонска работа и веднаш се омажила за свекорот.

- Сопругот е без работа, јас без работа. Живееме од пензијата на свекорот. Седнавме да се договориме, јас ќе се грижам за него додека не почине, друго ништо се нема променето, засрамено раскажала М.М. Како што вели помеѓу неа и свекорот когаш ништо се нема случено, освен поштување. Спие со својот сега „разведен“ сопруг.

Се е како и предходно освен документите, во селото како што вели само се „шушка“ за нивниот случај. Таа истакнува дека би било штета да прпадне пензијата која не е мала, бидејќи нитуа таа ниту сопругот не се вработени.