Живот
2. September 2016 - 11:50

Ова е правата вистина: Научници откриваат што ќе се случи со организмот ако проголтате малку сперма!

Долгогодишна студија, која ја извеле двајца научници од Австрија дошла до изненадувачки резултати. Црно на бело, се смета како докажано дека спермата вака делува на организмот, доколку ја голтнете...

Франк Маето и Тобиас Ајзенберг, изтраувачи од Универзитетот Карл - Франзенс во Грац откриле дека постои многу ефикасно оружје против стареењето. А тоа чудо се вика сперма!

Резултати од истражувањето од шест земји биле споредени и резултатите биле восхитувачки! Причина поради која сексот не држи млади е работа позната како спермидин. Во машките семени течности се наоѓа во големи количини. Спермидин има прекрасна способност да обнови оштетени клетки и на тој начин да го успори процесот на стареење. Со овој лек може да се лечи дури и анксиозност и депресија.

До сега, сме знаеле дека ејакулатот содржи големо количество на витамини и протеини. Доказ за постоењето на спермидинот е, од друга страна, вистинска сензација! со помош на спермидин можат да се излечат дури и болести како Алцхајмер и Паркинсова болест.

Ајзенберг е сигурен: „Ова е како да сме пронашле грал против стареењето. Пресвртница за човештвото!“. На кого му е гадно да внесе вакво нешто, може да проба со грејфрут, соја или житарици, кои имаат неверојатен учинок против стареењето. Но за жал, во многу мала концетрација од семените течности