Здравје
16. May 2016 - 13:47

Ова е најздрава намирница на светот: Го намалува притисокот и спречува мозочен удар

Урмите имаат широк спектар на здравствени и нутритивни вредности поради што многу велат дека тоа е најздравото овошје на планетата. Урмите помагаат за секоја болест: 

- Урмите се одличен  извор на железо 

-Урмите помагаат  за тврда столица

- тие Ја регулираат телесната тежина

- Го снижува холестеролот

- Го зајакнува срцето

- Го смалува крвниот притисок

- Штити од мозочен удар

- И ја зголемува секусалната издржливост.