Живот
9. August 2017 - 19:36

Ова бебе е родено со редок облик на рак и со мали шанси да преживее- еве како изгледа денес

Уште додека бил во утробата на неговата мајка, Евет Пепин заболел од редок облик на рак на очите.

Со хемотерапија започнале кога Евет бил стар само 16 дена. Неговата мајка го имала истиот облик на рак, па шанзите да заболи бебето биле 50:50.

Тумурот кај бебето бил присутен и на двете очи, но за среќа Евет успешно се изборил со хемотерапијата.

Секако мора секој месец да оди на контроли за да спречи тумурот да се прошири на мозокот, но после тешка борба еве како Евет изгледа денес.