Македонија
22. December 2015 - 11:35

Отворена изложбата „Вечер на стрелците“ во општина Илинден

Во Домот на културата „Илинден“ во општина Илинден отворена е традиционалната изложба „Вечер на стрелците“. Изложбата која се одржува веќе седум години, а втора година по ред во Домот на култура „Илинден“, ја отворија академските сликари Новица Трајковски и Тања Таневска.

Присутните имаа можност да видат дваесетина дела од десетина сликари како Новица Трајковски, Димитар Малиданов, Владимир Бороевиќ, Климе Коробар, Никола Ганевски Нино, Тања Таневска, Стефан Јакимовски и други.

Повод за изложбата „Вечер на стрелците“ што секоја година се отвора на 21 декември, е хороскопскиот знак „стрелец“. Сите сликари што учествуваат на оваа традиционална изложба се припадници токму на овој хороскопски знак. 

Изложбата ќе биде отворена до големиот православен празник Божик.