Живот
29. August 2017 - 12:13

Открил дека сопругата го изневерува, па на нејзиниот љубовник му испратил листа на желби

Маж напишал писмо до љубовникот на неговата сопруга.

Пораката за типот со кој мојата сопруга ме изневерува. ЗНаес кој си. Да знам што правам. Не, не сум бесен, само би те замолил за неколку работи.

1. Те молам да престанеш да ја оставаш крената даската во вецето бидејќи често мене ме обвинува за тоа.

2. Можеби ми даваш шанса да одам на рибарење, но престани да ми го пиеш пивот. Сосема е во ред да испиеш неколку кога си во посета, но оставими сепак нешто бидејќи јас морам да бидам со неа подолго време.

3. Ако го испиеш последното, остави некој денар на масата или докупи.

4. Би те замолил да ставиш нов тоалет кога ќе го потрошиш. Од некоја чудна пирчина мојот син мисли дека не мора да се брише кога нема тоалет. Го чуваме под садоперот, но слободно можеш да предложиш и подобро место.

5. Кога ќе завршите со тоа, избриши се со нешто што може да се фрли. Корпата со алишта од десната страна на креветот е моја и облеката е чиста иако не ја пере сопругата. Минатата недела во брзање излегов со флека на кошулата.

6. Немој да им зборуваш на моите деца дека си им вујко. Можеби се млади, но не се ретардирани.

7. Престани да го појачуваш греењето, јас сум тој кој ги плаќа сметките.

8. Престани да ја јадеш нашата храна. Минатата недела си ги изел нашите колачи кои мајка ми ми ги испрати за роденден. Мојата жена со години не зготвила нешто толку добро.

9.Пробај да ја префрлиш тежината на другата страна кога седиш на мојата фотеља, затоа што правиш дупка која ме влече на десно.

На смиот крај, сакам да ти заблагодарам затоа што на Денот на благодарноста ја одведе на ручек. Не беше бесна како секогаш и нарача само едно јадење. Од ти пари можеби ќе ги однесам децата во кино. Се надевам дека можеш да ми помогнеш со сите работи што ти ги наброкјав.

Ако тоа го направиш за мне, ќе ти се јавам кога нема да бидам тука и колку долго така што нема да мораш да се брзаш и грижиш.