Живот
3. November 2016 - 10:38

Откријте дали сте перверзни - Што гледате на фотографијата?

Човечкиот мозок е способен да види две слики во една, но несвесно одбира една. Таа доминантната која ја избираме се темели на нашите искуства. 

Што прво гледате на оваа фотографија? Дали тоа е силуета на женско тело или нешто друго? Погледнете... 

Некои на оваа слика гледаат голо женско тело, а некои пар кој танцува. Ако имате валкан ум веројатно ќе видите женска силуета, а оние кои имаат невини размислувања гледаат како двајца танцуваат.