Џет-Сет
18. јуни 2017 - 13:36

Откриена тајната на Стоја: Одела во училиште за деца со посебни потреби

Не е никаква тајна дека повеќето пејачки од балканската естрада не завршиле некакво формално образование, но новинарите дојдоа до сведителството на Стоја Новаковиќ, која основното училиште морала да го прекине зошто не била во состојба да го заврши.

Нејзе класната наставничка ја испратила во улулиште за деца со посебни потреби. Уште од прво одделение имала проблем со оценките. Додека обично сите деца во прво, второ и трето се одлични, просекот на Стоја бил 3,2. па 2,8 и 2,7. Петтото одделение го повторувала поради единиците од српски и математиката, а вториот пат едвај го завршила и тоа со просел од 2,40.

-Не сакам ништо да кажувам за школските еднови на Стоја, зошто за нив нема ништо убаво да се каже. Не ги слушам нејзините песни и не се гордеам со неа. Ќе ви кажам дека беше многу лош ученик и дека во текот на првите три одделенија не пееше во училишниот хор, вели за магазинот Свет, Добрила Милинов, учителка на Стоја.

Иако имала лоши оценки, Стоја била добро и културно девојче, па поведението секогаш и било одлично. Сепак и покрај сета добра волја, таа не била во состојба да го заврши основното училиште, па по препорака на класната Винка Крстоношиќ од своето училиште „Ѓура Јакшиќ“ е префрлена во улилиштето за деца со посебни потреби „9.мај“ во Зрењанин.