Балкан
20. April 2017 - 16:32

Откриен нов ланец на продажба на бугарски бебиња во Грција

Грчката полиција открила нов синџир  на продажба на бебиња од Бугарија  во Грција. Бебињата биле продавани за 5000 евра.

29 Бугари, повеќето од градот Камено веќе се  под истрага. 

Повеќето од мајките кои си ги продаваат своите бебиња  се од ромска националност, велат бугарските власти.