Здравје
5. December 2018 - 22:12

Освен во кујната, алуминиумската фолија е одлична и за убавината

Алуминиумска фолија има секоја домаќинка, но освен што ја користат во кујната таа исто така е одлична за убавина и отстранување на заморот од лицето.

Користењето алуминиумски фолии за да се ослободите од замор е стара традиција препознаена низ целиот свет.

Прво, ставете неколку ленти од алуминиумската фолија во замрзнувачот од 2 до 4 часа.

Потоа ставете ги лентите на лицето, особено на образите или трепките, и оставете ги се додека не се почувствувате целосно опуштено.

Откако ќе ја отстраните алуминиумската фолија, веднаш ќе забележите дека симптомите на замор и несоница се повлечени.