Македонија
22. September 2020 - 13:13

Оставката на Манчевски привремено го одложи изборот на заменици министри

Само што почна, прекината седницата на која треба да бидат избрани новите заменици министри.

Пред нејзиниот почеток, оставка од пратеничката функција си поднесе Дамјан Манчевски, по што собранискиот спикер извести дека сега Парламентот од Државната изборна комисија ќе чека извештај за верификација на мандатот на оној кој треба да дојде на негово место.

Како што појасни Џафери со оглед на тоа што точката за верификација на мандатот нема материјали и тие се чекаат од ДИК, пратениците ќе бидат дополнително известени за продолжението на седницата.

 

Горан Симоновски