Македонија
30. August 2017 - 14:14

Османи: Законот за јазиците пред пратениците на 13 септември, очекуваме поддршка од сите политички партии

Вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи денеска изјави дека очекува Законот за употреба на јазиците, кој со европско знаменце е доставен до Собранието, да се најде пред пратениците на 13 септември и да добие поддршка од сите политички партии.

- Нашите информации се дека ќе биде ставен на дневен ред некаде на 13 септември и очекуваме брзо да се усвои бидејќи законот е со европско знаменце. Тука процедурите се дефинирани. Очекуваме и повикуваме сите политички партии да гласаат позитивно за овој закон бидејќи сметам дека така на најдобар начин ќе направиме големо унапредување во делот на Рамковниот договор кој е одобрен и потпишан од сите политички партии меѓутоа и ќе покажеме волја за соживот и прифаќање на различностите, изјави вицепремиерот Бујар Османи, одговарајќи на новинарско прашање пред почетокот на седницата на Работниот комитет за европски интеграции.