Македонија
16. August 2022 - 12:11

Оризопроизводителите поради ниската откупна цена го блокираа патот Штип-Кочани

– Сообраќајната лента во правец од Штип кон Кочани на патниот правец А3 Кочани – Штип кај село Облешево од 10:15 часот е блокирана со 12 земјоделски машини од околу 80 до 100 граѓани – оризопроизводители, информира АМСМ.

Сообраќајот се одвива наизменично.