Бизнис
12. April 2021 - 12:32

Организаторите на настани на протест пред Владата

Работниците од секторот бараат финансиска поддршка затоа што се целосно затворени повеќе од година. Загубите во секторот се над 60 проценти и се меѓу најпогодените од коронавирусот.

Протестот пред Владата започна во 12 цасот и ќе трае до 15 часот.

Ќе протестираат секој ден, а следните денови ќе им се придружат и организаторите на свадби и угостителите кои од скоро се повторно целосно затворени поради епидемиолошката слика во земјава.

 

Ирена Чачкова