Живот
5. July 2016 - 10:26

Оптичка илузија која го полуде светот - Што гледате на фотографијата?

Колку пати сте погледнале некоја фотографија и сте морале да се замислите што навистина гледате? Или сте биле убедени дека гледате една работа, а се покажало дека не сте во право?
 
Пред вас е нов предизвик. На фотографиајта гледате езеро или ѕид?
 
Многумина тврдат дека се гледа езеро на фотографиајта, додека другите се сигурни дека е во прашање ѕид.
 
Доколку сте во втората група вие сте во право, на фотографијата се гледа бетонски ѕид.