Македонија
3. November 2015 - 18:54

Општина Велес продава плацови во околината на езерото „Младост“

Општина Велес го објави повикот за отуѓување на градежно земјиште во сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно наддавање во општината, а кој се однесува на продажба на плацови во околината на езерото „Младост“.

Градоначалникот на Велес, Славчо Чадиев денеска на прес-конференција рече дека станува збор за продажба на 17 плацови во предвидената викенд населба со намена на градба А4-времено сместување.

Овие парцели ќе бидат предмет на електронско јавно наддавање кое ќе се спроведе на 23 и 24 ноември, а ќе се продаваат по цена од 283 денари по метар квадратен.

Тој ги повика сите заинтересирани правни и физички лица да ја искористат поволноста на цените за продажба на плацови на оваа атрактивна локација.

Додаде дека општината Велес планира да го уреди просторот околу езерото „Младост“ со цел тоа да стане препознатлива туристичка дестинација.