Живот
22. February 2017 - 15:22

Олга ги хранела рибите во морето и сега и се заканува казна затвор - снимката е доказ дека правела нешто строго забрането

 

 
Руска туристка е уапсена на тајландскиот остров Пукет бидејќи ги хранела рибите со трошки леб, што према законот во Тајланд тоа е строго забрането поради осетливите корални гребени во близина. Олга Смирнова е уапсена на 19 февруари и одведена во полициската станица Чалног каде што ја чека судење. Во моментот сеуште е во притвор бидејќи нема доволно пари да ја плати кауцијата, пишува британски Експрес.
 
Полицијата на Пукет открила дека тоа е незаконско дело и дека на тоа место има вообичаени рутински контроли во близина на Плуб Пла заливот, тие утврдиле дека жената ги прекршила правилата иако секаде на плажата биле поставени знаци за предупредување. Максимлалната казна на ова дело е 2.700 евра.