Живот
23. February 2017 - 13:14

Октопод се обидуваше да изеде краба цела минута а потоа дојде нешто што го смени текот на играта

 
На Youtube каналот Viral Hog неименуван нуркач објави видео снимка на борба помеѓу краба и октопод на морското дно. Октоподот во доста напната потера се обидуваше да ја улови крабата која успешно и бегаше цела минута, а потоа се случи нешто што никој не можеше да претпостави. Цело време изгледаше дека крабата колку да се труди ја очекува неизбежна смрт, но од еднаш се појави нешто што потполно ги смени правилата на игра.