Спорт плус
19. May 2017 - 14:24

Одлична организација на меѓународниот пингпонгарски турнир во Скопје

 
 

 
На 13 Мај 2017 , во арената Борис Трајковски се одржа традиционалниот јубилеен 5-ти Меѓународен Пинг понг турнир Скопје ОПЕН, под покровителство на Пингпонг федерацијата на Македонија. На турнирот земаа учество 97 играчи од Македонија, Србија , Бугарија, Црна Гора, Косово и Албанија.
 
Турнирот се играше во 3 категори со старосни граници кај мажи и 2 категории без ограничување на возраста (апсолутна мажи и жени). Македонските претставници постигнаа забележителни резултати во сите категории а подолу дадени се победниците во сите категории.
 
Жени:
Апсолутна категорија
 
1. Билјана Младенова- MKD
2. Жоговска Елизабета- MKD
3. Анила Салку - ALB

Мажи:
Апсолутна категорија:
1. Oцоколиќ Дејан - SRB
2. Јочкоски Ѓоко - MKD
3. Лашковски Андреј - MKD
3. Костовски Петар - MKD

35-49 години
1. Ебазан Шенол - BUL
2. Милошевиќ Љубиша- SRB
3. Жоговски Диме - MKD
3. Бесарт Доминику- KOS

50-59 години:
1. Милошевиќ Љубиша - SRB
2. Матевски Филе - MKD
3. Аврамовски Маријан - MKD
3. Грковски Слободан - MKD
 
Над 60 години
1. Јовановски Петар - MKD
2. Ташковски Диме - MKD
3. Барбареев Трајче - MKD
3. Јордановски Љупчо - MKD