Живот
15. February 2017 - 22:15

Одговорот ќе ве изненади: Знаете ли колку трае идеалнот сексуален однос?

Трејси Кокс тврди дека е погрешна перцепцијата дека жените сакаат долготраен секс и додава дека долготрајниот секс често е и болен за нив.

Колку временски би требало да трае добриот секс? Пет минути, десет или можеди пет часа? На ова прашање одговор проба да даде Трејси, а нејзините одговри за траењето на сексот можеби ќе ве изненадат.

Трејси предупредува дека одговорот на ова прашање всушност е доста индивидуален, но нејзиното истражување дава некои округли бројки.

Има перцепција дека жените сакаат подолг секс, додека кај мажите ситуацијата е обратна и тие во рок од две можат да дојдат до оргазам. Додека дел од жените уживаат во сексот кој трае подолго од 10 минути, Трејси тврди дека поголемиот дел воопшто не уживаат во долготраен секс.

Кокс вели дека жените кои во сексот не можат да уживаат долг, сексот им станува болен ако потрае, поготово ако не менуваат пози.

Студијата на Трејси потвдила дека просекот на траење на идеален сексуален однос е помеѓу пет и 13 минути.