Живот
18. August 2016 - 16:14

Од венчаницата направила мали фустанчиња - Приказната ќе ви го скрши срцето

За сите девојки венчавката е посебен животен момент кој едвај го чекаат. Уникатната венчаница е нешто кон кое тежи секоја невеста. Дилемата секогаш е што да се прави со скапата венчаница по важниот ден. Оваа девојка со својата венчаница направила нешто навистина хумано. Таа скроила дури 17 мали фустанчиња и ги донирала на семејствата со прерано изгубени девојчиња. Овие фустанчиња го носат името "Ангелски фустанчиња" и ги носат бебенца кои умираат на раѓање.

Навистина тажно.

Ново на Сител