Македонија
19. February 2018 - 8:53

Од полноќ нови цени на горивата

Регулаторната Комисија за Енергетика пред две недели ја донесе одлуката за новата цена на бензинот и дизелот, со што денеска се очекува новата цена на горивата.
 
Тогаш малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 се зголеми за 0,50 ден/лит во однос на цената утврдена со Одлуката од 22.01.2018 година и со тоа цената на ЕУРОСУПЕР БС- 95 изнесува 68,00 ден/литар што значеше уште едно поскапување.
 
Цената на дизелот остана иста.
 
За помалку од шест месеци горивата поскапеа за 15 денари.
 
За новата цена загрижува нагорениот тренд на цените кои во моментов се на највисоко ниво во последните 3 години.
 
Останува да видиме каква ќе биде новата цена која Регулаторната Комисија за енергетика која ќе биде соопштена напладне, а ќе важи од полноќ.