Македонија
12. јуни 2020 - 10:19

Обраќање на претседателот Стево Пендаровски денес во 12:00 часот

Претседателот на Република Македонија, Стево Пендаровски, денеска 12 јуни 2020 година, петок, во 12:00 часот ќе се обрати до јавноста.

Пендаровски се очекува да даде одговори на прашањата кога ќе има седница на Советот за безбедност и каква ќе биде одлуката за вонредната состојба поради коронакризата, што исто така би дало некаква насока и за тоа дали и кога би се одржале парламентарните избори во земјата.