Македонија
1. May 2020 - 13:06

Обезбедени 50 респиратори преку заемот на СЗО

Обезбедивме дополнителни 50 респиратори преку заемот на Светската здравствена организација (СЗО), коишто ги обезбеди УНДП преку најповолни цени, информираше денеска заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бујар Османи.

Тој наведе дека десетина од респираторите ќе пристигнат до 5 јуни, а останатите до крајот на месецов.

– Тоа значи дека со тие од Европската Унија вкупно обезбедивме 70 респиратори, а проценка на Министерството за здравство е доволна количина на респиратори за да се обезбедат потребите на нашите клиники, рече вицепремиерот.