Живот
31. July 2015 - 21:33

Нудат работа и бесплатен смештај, но никој не сака да работи!

Најстарата фабрика за преработка на риба, Мардешиќ во Сали, одбележа 100 години од работењето.
 
Нивниот најголем проблем е недостигот на работна сила и покрај тоа што со работата нудат бесплатен смештај.
 
Преку рацете на работниците за една година поминуваат седум милиони конзерви риба.
 
-Иако фабриката постојано има отворен оглас, многу ретко некој се јавува за работа, вели Марина Деполо директорка на фабриката Мардешиќ.