Бизнис
2. November 2017 - 14:52

НРМБ: Растот на БДП годинава ќе биде 0,5 отсто, следната 3,2 отсто

НБРМ ја ревидираше проекцијата на раст на БДП за оваа година на 0,5 проценти.

Според априлската проекција, растот беше 2,5 проценти.

Според последните проекции што денеска ги објави НБРМ за следната година останува раст на економијата од 3,2 и 3,5 за 2019 година.