Свет
23. March 2019 - 19:52

Нови верски судири на Мали, најмалку 60 мртви

Најмалку 60 лица од племето Фулани загинаа во оружениот напад на Мали.

Молаје Гуиндо, локален градоначалник, вели дека очигледно станува збор за етнички мотивиран напад.

-Мажи, облечени како ловци Донзо, го нападнаа селото во близина, дополни Гуиндо.