Македонија
3. September 2015 - 8:27

Нови можности за извоз во Русија

Нови можности за зголемување на македонскиот извоз во Руската Федерација ќе презентира денеска Македонско-руската стопанска комора.

Извршниот директор Дејан Бешлиев ќе информира за добиените дозволи на три македонски млекарници за извоз во Русија, како и за претстојниот настап на дваесетина домашни компании од областа на земјоделството на претстојниот саем „Мир питание 2015“ што ќе се одржи во Москва. мч/бак/07:39