Бизнис
2. April 2018 - 9:12

Нови цени на бензините во Македонија

Секои две недели Регулаторната комисија за енергетика прави корекција на малопродажните цени на нафтените деривати во Македонија. Денес регулаторна треба да ја соопшти одлуката за новите цени на бензините кои ќе важат од полноќ.

При последната промена на цената на Дизелот се намали за половина денар, а цената на бензините остана непроменета.

Цените на ЕУРОСУПЕР БС 95 и ЕУРОСУПЕР БС 98 останаа исти. 95 октанското гориво чини 65,5 денари, а 98 октанското 67,5 денари еден литар.

Цената на Дизелот се намали за половина денар и чини 57,5 денари за литар.

Следи нова цена на горивата во Македонија. Неколку недели цената се зголемуваше, по што и дизелот ја премина границата од 60 денари, а со последните две одлуки цената се намалува.

Останува да видиме што ќе одлучи Регулаторна за цените на горивата кои ќе важат од денес