Македонија
6. July 2020 - 13:03

Нови „бомби“ на Игор Јанушев и Миле Јанакиески

Снимки од телефонски разговори меѓу носителот на листа на ВМРО ДПМНЕ во 4 ИЕ Игор Јанушев и поранешниот министер за транспорт Миле Јанакиески денеска беа објавени на Јутјуб каналот од „Обнова на режимот“.

На новите пет аудио „бомби” се слушаат гласовите на Јанушев и Јанакиески. „Бомбите“ се објавени на Јутјуб каналот “Обнова на режимот” под следниве наслови: „Јанушев 4 чартер летови за ДПМНЕ“, „Резервирајте ако треба и празен нека биде“, „Јанушев и Миле 190 илјади евра Бетон да плати“, „Цени да ги вратат недела попладне“ и „Уништување документи Игор Јанушев“.

Во една од снимките Јанакиевски прашува за некои документи, на што Јанушев му одговара дека средено е се, дека треба да бидат уништени документите.

Во снимките се слуша како тие разговараат за организирање на чартер летови од Тревизо и од Цирих. Соговорниците разговараат за цената на летовите кои ги организираат.

-Игор, вие резервирајте два авиони, ако треба вториот и празен нека биде, вели Јанакиески, а Јанушев му кажува дека тоа се плус 150 илјади евра.

Во снимките се слуша како разговараат за термините кога чартер летовите ќе ги носат и враќаат патниците.