Македонија
12. July 2018 - 16:33

Нова метода на Клиниката за гастро

На Клиниката за Гастроентерохепатологија е воведена нова метода за испитувања на заболувањата кај тенкото црево со ендоскопски капсули.

Лекарите велат дека со овој метод ќе имаат навремена и брза дијагностика.

Воедно, на Клиниката е отворен и кабинет за клиничка исхрана, чии услуги ќе ги нудат и на другите клиники