Македонија
2. January 2016 - 17:10

Нова медицинска опрема во велешката болница

Современа здравствена услуга ќе добиваат пациентите во велешката болница.

Пристигна дел од новата медицинска опрема што ја набави министерството за здравство.

Установата доби биохемиски анализатор и мамограф.

Ехо апарат, опрема за стрес - тест, компјутерски томограф - ова е дел од опремата која во изминатите години е набавена преку министерството за здравство.. во велешката болница инсталирани се апарати вредни над 60 милиони денари.

За неколку месеци нов лик ќе добие и инфективното одделение. Ќе се реконструира со пари од заштедата при набавка на лекови.