Македонија
13. January 2022 - 13:30

Нов земјотрес во Македонија

Регистриран земјотрес со јачина од 2, 5 степени според Рихтер во Македонија.

Епицентарот на земјотресот бил на 15 километри југоисточно од Битола, на длабочина од 15 километри.