Балкан
4. March 2021 - 20:44

Нов земјотрес во Грција од 5,1 степен

По само неколку минути од силниот земјотрес со јачина од 5,9 степени кој се почувствува на целата територија на Македонија повторно се стресе тлото во соседна Грција.

Овојпат земјотресот е почувствуван во 20.24 часот вечерва.

Потресот бил со јачина од 5,1 на 46 километри од Лариса.