Интернет
23. January 2017 - 14:10

Нов вирус на Фејсбук: Ако ви стигне ваква порака не ја отварајте!

На социјалната мрежа Фејсбук се шири нов вирус кој ги вознемири корисниците. Во нивно име се објавуваат статуси во кои ги означуваат нивните пријатели, а со тоа продолжува да се шири вирусот.
 
Контроверзните објави изгледаат како видео на вашиот пријател, а кога ќе кликнете на него, ве носи на сајтот на хакерот и така станувате негова жртва.
 
Вирусите на Фејсбук, главно, имаат за цел да украдат податоци за пристап (лозинки, e-mail, телефонски број) на корисникот.
 
Ако некој ве означи на Фејсбук на објава која ви е сомнителна, не ја отварајте, а контроверзниот пост пријавете го на Фејсбук.
 
Погледнете ја фотографијата од вирусот кој се шири на Фејсбук.