Балкан
2. јуни 2016 - 16:29

Нов сведок во истрагата - Тврди дека знае како е убиена пејачката Јелена

Извесен С.И го посетил семјството Маријановиќ во Борча кој тврдел дека има сознанија дека пејачката Јелена Маријановиќ е убиена со француски клуч, а не со камен, како и дека тој клуч  е фрлен во некој двор. Новинарите на српските медиуми го затекнале пред капијата на Маријановиќ како разговара со Владимир. 

Извесниот С.И на Владимир му дал писмо за Зоран и барал заедно да се обратат на полицијата, на што Владимир му одговорил дека не може бидејќи „Зоран е под мерки“. 

- Секој ден ни се јавуваат луѓе и доаѓаат. Една жена не чекаше на насипот. Кога ја прашавме од каде знаела дека ке дојдеме, таа рече дека почуствувала, вели таткото на Зоран. 

На прашањето дали навистина Зоран е под мерка, Владимир изјавил дека така кажал за да не инсистира човекот да разговара со него. 

Инаку С.И тврди дека веќе се обратил на инспекторите со оваа приказна, но засега не е познато дали тоа на некој начин би им помогнало околу истрагата.