Живот
4. May 2016 - 20:20

Нострадамус предвидел: Овие пет морничави случувања ќе ја одбележат 2016. година

Големиот француски пророк Мишел  Нострадамус предвидел многу работи за кои се верува дека ќе се случат еден ден. 

Се смета дека тој го предвидел заминувањето на Месечината, Хитлериот пораз, смртта на Хенри II, но и убиствата на Кенедиеви. 

Оваа година до сега била научно и социолошки еднаод екстремно интересни години, но додека веруваме дека ништо значајно нема да се случи, постојат низа работи кои Нострадамус ги предвидел за 2016 година. 

Тој во својата книга „ Пророштва“ напишал преку илјада поетски стихови кои предвидуваат што ќе се случи во иднина. 

Според историските наводи, Нострадамус почнал да добива „визија“ многу рано, а подоцна ја развил својата метода за предвидување и ги запишувал своите визии. 

Иако академските експоерти тврдат дека поврзаноста меѓу светските случувања и Нострадамусовите записи се резултат на протолкувањата и предвидувањата на милион луѓе кои веруваат дека тој навистина предвидувал некои светски случувања. 

Еве кои работи ги предвидел, некои од нив се случиле, а некои допрва треба да се случат

- Смртта на хенри II

- Слетување на Месечината 

- Најголемите светски земјотреси 

- Луѓето ќе живеат повеќе од 200 години ( според Нострадамус медицината ќе биде толку напредна што животниот век ќе биде 200 години)

- Јазичните разлики ќе исчезнат 

- Колапс на глобалната економија