Македонија
18. October 2019 - 15:58

Ноември постуден од вообичаеното, доаѓа и снегот

Полека но сигурно поминува и втората половина од месецот октомври кој е многу стабилен, сув и многу потопол од вообичаеното.

Според моменталните анализи кој ги направивме со помош на најпрецизните метеоролошки модели ноември месец во нашиот дел од Европскиот Континент ќе биде нешто постуден од вообичаеното со подпросечни температури на воздухот – објави Славо Попоски.

Поради ваквата состојба има услови во текот на месецот да се создадат услови и за првите врнежи од снег на пониските места низ државава.

Сепак и покрај ова повремено секако дека се очекуваат и потопли денови и јужно воздушно струење.