Македонија
15. July 2020 - 21:53

Николовски: Првичните резултати покажуваат огромно водство на СДСМ и коалицијата

– Денеска имавме мирен и достоинствен изборен ден, како што доликува на една европска држава членка на НАТО. Им благодарам на сите граѓани кои излегоа да гласаат почитувајќи ги имерките за заштита од коронавирусот. Чинот на гласање е наш влог во демократскиот напредок. Сведоци сме на демократски и професионално спроведен изборен процес. Затоа треба да бидеме горди, бидејќи нашите институции можат да се носат со сите предизвици и да ги заштитат граѓаните, но и да обезбедат фер и демократски изборен процес. Наскоро очекуваме да пристигнат првичните резултати од избирачките места. Очекуваме сиурна победа за СДСМ и чист мандат за коалицијата „Можеме“. Уште еднаш, оваа прлика ја користам за да им заблагодарам на граѓаните и на институциите затоа што целокупниот изборен процес помина во најдобар ред. Очекувам дека и другите политички субјекти ќе им честитаат на државните институции поради успешниопт изборен процес – истакна Николовски.

Тој истакна дека првичните резултати коишто пристигнуваат до него покажуваат огромно водство на СДСМ и коалицијата.

Ново на Сител